Softball QualifierNederland sluit de Softball Qualifier af met een winst tegen Tsjechië

27 juli 2019

Nederland eindigde de Softball Qualifier Europe/Africa met een winstpartij tegen Tsjechië: 7-0 in 5 inningen. Maxime van Dalen sloeg twee hits, waaronder een twee-honkslag en Britt Vonk sloeg meerdere punten binnen. Dankzij dit resultaat eindige Oranje de Super Round met een 1-2 stand. Tsjechië wist geen winst te pakken in het tweede deel van het toernooi.

Nederland brak wedstrijd open in de vierde inning. Met één uit sloeg Damishah Charles een honkslag en later stal ze het tweede honk. Maxime van Dalen sloeg een twee-honkslag diep in het midveld voor de 1-0.

Het gastland voegde er nog zes punten aan toe in de vijfde inning. Vonk sloeg een honkslag waarop twee punten over de thuisplaat kwamen. Damishah Charles, Maxime van Dalen en Wies Ligtvoet kwamen ook over de thuisplaat.

Ginger de Weert pakte de winst, Katelyn Humhej het verlies.

In de derde inning gooide Rebecca Soumeru haar laatste pitch voor het Nederlandse team. Ze ontving een staande ovatie van vrienden en fans. In haar softbal carrière heeft ze het in 2008 met het team weten te schoppen naar de Olympische Spelen in Beijing in 2008.

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM


Notice: Undefined property: stdClass::$error_message in /home/olympicqualifier/public_html/wp-content/plugins/bold-page-builder/widgets/bb_instagram/init.php on line 115

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419