Softball QualifierPiancastelli en Cacciamani helpen Italië langs Nederland op Softball Qualifier

26 juli 2019

In de rematch van de finale van het Europees Kampioenschap versloeg Italië het gastland van de Softball Qualifier Europe/Africa met 7-4. Hiermee blijven ze nog steeds ongeslagen in het toernooi dat plaatsvindt op Sportpark de Paperclip in Utrecht. Nederland pakte al vroeg een 4-1 voorsprong, maar Italië kwam terug dankzij maar liefst drie homeruns door Emily Carasone, Erika Piancastelli en Giulia Longhi. Ilaria Cacciamani pakte de winst, Pitcher Ginger de Weert het verlies. Morgen neemt Italië het op tegen Groot-Brittannië in de laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi, een alles of niets wedstrijd.

Nederland startte de wedstrijd goed door vier runs te scoren in de eerste inning. Britt Vonk sloeg een honkslag op het gooien van Greta Cecchetti, startende pitcher van Italië, en Eva Voortman kreeg vier wijd. Toen sloeg Dinet Oosting de honken vol en met nul uit sloegen Maxime van Dalen en Virginie Anneveld twee honkslagen waardoor twee punten binnen kwamen. Nadat Wies Ligtvoet met drie slag uit ging sloeg Jessie van Aalst een twee-honkslag naar het rechtsveld waardoor er nog eens twee punten over de thuisplaat kwamen.

Italië probeerde terug te komen in de tweede helft van de eerste inning. Amanda Fama en Laura Vigna sloegen achter elkaar een triple op het gooien van Rebecca Soumeru voor de 4-1. Later kreeg Emily Carsone vier wijd. De hit van Erika Piancastelli werd vervolgens gevangen, maar Gasparotto kreeg een geraakt werper. Met alle honken bezet name Ginger de Weert het pitchen over. Andrea Howard kreeg drie slag en Anna Birocci werd uitgegooid op het eerste honk, waarmee een einde werd gemaakt aan de inning.

Nederland had de kans om de voorsprong te vergroten in het begin van de eerste inning. Vonk kwam op het honk door een single en stal het tweede honk. Met één uit sloeg Oosting ook een honkslag waardoor Vonk op het derde honk kwam. Maar Ilaria Cacciamani, die Cecchetti verving als pitcher, gooide van Dalen en Anneveld uit met drie slag.

In de tweede helft van de inning nam Italië de leiding door vier punten te scoren. Beatrice Ricchi kreeg vier wijd. Giulia Longhi en Amanda Fama gingen uit met drie slag. Vigna bereikte vervolgens het eerste honk dankzij een fout. Met loopsters op één en drie kon Carosone de stand gelijk trekken met een drie-run homerun, diep richting middenveld. Later sloeg Erika Piancastelli een bal ver over het linksveld waardoor de stand 5-4 werd.

In de volgende inning vergrootte Italië de voorstand met 7-4 dankzij een twee run honkslag door Giulia Longhi nadat Beatrice Ricchi een honkslag maakte.

De Italianen lieten punten op de honken achter in de volgende inning. Carosone bereikte het eerste honk door een fout en Gasparotto sloeg een honkslag naar het rechtsveld. Howard kreeg geraakt werper, Birocci werd uitgegooid op een grondbal. In de vijfde inning sloeg Ricchi een bal diep in het rechtsveld met nul uit, maar Italië wist hun voorsprong niet verder te vergroten. Nederland wist in de tweede helft van de inning niet op de honken te komen.

Het gastland probeerde nog terug te komen in de laatste inning, maar dit mocht niet baten. Iliaria Cacciamani gooide de wedstrijd uit en pakte de winst. Morgen zal Nederland tegenover Tsjechië staan terwijl Italië speelt tegen Groot-Brittannië om 15:00 uur. De winnaar van deze laatste wedstrijd zal er met hét ticket voor de Olympische Spelen vandoor gaan.

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM


Notice: Undefined property: stdClass::$error_message in /home/olympicqualifier/public_html/wp-content/plugins/bold-page-builder/widgets/bb_instagram/init.php on line 115

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419