Softball QualifierNo hitter van Humhej en Blahova, Tsjechië gekwalificeerd voor Super Round

25 juli 2019

Tsjechië wist vandaag de tweede plek in Poule B te bemachtigen en heeft zich daarmee gekwalificeerd voor de Super Round van de Softball Qualifier Europe/Africa. De Tsjechen versloegen Botswana met een eindstand van 12-0 en sloten daarbij hun deelname aan de openingsronde af, waarin ze twee wedstrijden wisten te winnen en één verloren. Vanaf de pitcher cirkel wisten Katelyn Humhej en Martina Blahova samen een no-hitter te gooien in vier inningen.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde Tsjechië maar liefst tien punten. De Tsjechische aanval sloeg vier honkslagen achter elkaar en maakte goed gebruik van vier verdedigende fouten. Tsjechië voegde er nog een punt aan toe dankzij een velderskeus en wist de laatste run te maken door een opofferingsslag door Ludilla Kucerkova, waardoor Lucie Petraskova over de thuisplaat kwam. Zij kwam op de honken door een drie-honkslag.

Humhej gooide drie keer een strike-out in twee inningen, gooide één keer vier wijd en pakte de winst. De Botswaanse startende pitcher Lesego Ditau verloor de wedstrijd.

Tsjechië sluit de openingsronde af met twee gewonnen wedstrijden en één verliespartij. Hiermee pakten ze de tweede plek in Poule B en vervolgen ze in de Super Round, dat morgen begint, hun jacht op het Olympische ticket. Botswana heeft zich niet gekwalificeerd voor de volgende ronde en daarmee was dit hun laatste wedstrijd van het toernooi.

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM


Notice: Undefined property: stdClass::$error_message in /home/olympicqualifier/public_html/wp-content/plugins/bold-page-builder/widgets/bb_instagram/init.php on line 115

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419