Softball QualifierItalië kwalificeert zich voor de Spelen in Tokyo als het beste team van Europa en Afrika

27 juli 2019
Italië sluit aan bij gastland Japan en de Verenigde Staten en zijn de eerste drie gekwalificeerde teams voor de Olympische Spelen in Tokyo, waar totaal zes teams aan zullen deelnemen.
Het Italiaanse nationale softbal team wist vandaag een plek te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020, door Groot-Brittannië met 5-0 te verslaan in de laatste wedstrijd van de Softball Qualifier Europe/Africa. Het zal voor de derde keer zijn dat Italië deelneemt aan de Olympische Spelen en daarmee Europa representeert voor wat betreft softbal.
”Felicitaties aan de Italiaanse softbal atleten, de Italiaanse bond FIBS en het Italiaanse Olympische comité CONI voor het behalen van deze plek voor de Olympische Spelen in Tokyo, waar honkbal en softbal één van de meest gevolgde sporten zullen zijn”, zei WBSC president Riccardo Fraccari. ‘We bedanken het lokale organisatie comité en de prachtige stad Utrecht voor een extreem goede organisatie van het toernooi. Het is een voorrecht voor iedereen om jullie sportpark de afgelopen week te mogen bezoeken”.
Het deelnemersveld van het kwalificatietoernooi in Utrecht bestond uit de zes beste softbal landen van Europa en Africa: Botswana, Tsjechië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Zuid-Afrika en Spanje.
Italië sluit zich aan bij gastland Japan en bij de winnaar van het Wereld Kampioenschap softbal van 2018, de Verenigde Staten en zijn hiermee de eerste drie gekwalificeerde softbalteams voor de Olympische Spelen in Tokyo. De overige drie deelnemende landen zullen bepaald worden tijdens de andere twee kwalificatietoernooien van de WBSC. Twee landen kunnen een ticket voor de Spelen verdienen tijdens de WBSC Softball Americas Qualifier, waar twaalf landen aan zullen deelnemen. Dit toernooi zal plaatsvinden in Surrey, Canada van 25 augustus tot en met 1 september 2019. Bij de WBSC Softball Asia/Oceania Qualifier zal één Olympisch tickets vergeven worden. Aan dit toernooi zullen acht teams deelnemen en zal gehouden worden in Shanghai, China van 24 tot en met 28 september.
De softbalsport heeft volgend jaar de eer om de Olympische Spelen op 22 juli af te trappen met speciale openingswedstrijden in het Fukushima Azuma honkbalstadion.
Greta Cecchetti, Italiaanse pitcher, zei: ”Het is een droom die uitkomt! Ik kan in woorden niet uitdrukken wat ik op dit moment voel. De laatste 40 dagen waren super. We wonnen de Europees Kampioenschappen drie weken geleden en vandaag wisten we het ticket voor Tokyo 2020 te pakken. Wat het geheim is van deze overwinning? We hebben als groep deze wedstrijden gewonnen.”
Erika Piancastelli, Italiaanse outfieldster, zei: ”Ik voel enorm veel emoties. We gaan naar de Olympische Spelen. Het is echt geweldig. We hebben zoveel gedaan de afgelopen weken, we hebben records verbroken, we hebben aan iedereen laten zien wie Italië is. De grootste emotie die ik voel is denk ik blijdschap. Het is echt geweldig wat we hebben gedaan!”
Eindstand Super Round
  1. Italië
  2. Groot-Brittannië
  3. Nederland
  4. Tsjechië

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM


Notice: Undefined property: stdClass::$error_message in /home/olympicqualifier/public_html/wp-content/plugins/bold-page-builder/widgets/bb_instagram/init.php on line 115

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419