Softball QualifierItalië verslaat Groot-Brittannië, kwalificeert zich voor de Olympische Spelen in 2020

27 juli 2019

Italië verslaat Groot-Brittannië met 5-0 in de laatste wedstrijd van de Softball Qualifier Europe/Africa, georganiseerd in Utrecht. Hiermee wist Italië het Olympische ticket voor Tokyo 2020 te winnen. Italiaanse pitcher Greta Cecchetti gooide een fantastische wedstrijd. In de wedstrijd die zij zelf helemaal uit wist te gooien met 99 pitches gooide ze 13 keer drie slag en liet ze slechts twee hits toe. Emily Carosone en Erika Piancastelli wisten de twee honkslagen te maken. Italië is het derde team dat zich kwalificeert voor de Olympische Spelen, naast Japan en de Verenigde Staten.

Voor een enorm publiek stonden Groot-Brittannië en Italië weer tegenover elkaar, drie weken na het Europees Kampioenschap. Greta Cecchetti en Georgina waren de startende pitchers.

Italië nam de leiding in de eerste inning. Amanda Fama kreeg geraakt werper en met één uit bereikte Emily Carosone het eerste honk door een honkslag. Fama wist later over de thuisplaat te komen vanaf het derde honk op het slaan van Emily Piancastelli. Vervolgens kwam Ricchi op het eerste honk door een velderskeus. In diezelfde actie maakte de Britse verdediging een foute aangooi waardoor Carsone de 2-0 kon scoren.

De Italianen vergrootte hun voorsprong in de derde en vierde inning. Met één uit sloeg Carosone een twee-honkslag naar het linksveld. Daarna bracht Beatrice Ricchi pinch-runner Fabrizia Marrone over de thuisplaat. In de vierde inning sloeg Andrea Howard een honkslag. Alessandra Rotondo bereikte de honken door een velderskeus, terwijl Howard uitging op het tweede honk. Lunghi’s hoge bal werd gevangen, maar Fama sloeg hierna een honkslag. Ook Vigna wist daarna een honkslag te maken en zette hiermee de score op 5-0. Groot-Brittannië probeerde nog terug te komen, maar dit lukte ze niet. Greta Cecchetti gooide een geweldige wedstrijd.

Italië sluit zich aan bij Japan en de Verenigde Staten, die zich al wisten te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De andere drie nationale teams zullen worden bepaald in de overige twee kwalificatie toernooien. Twee teams van de Softball Americas Qualifier kunnen zich kwalificeren, dat plaats zal vinden in Survey, Canada. Het laatste team dat zich aansluit bij het Olympische rijtje wordt bepaald in de Softball Asia/Oceania Qualifier dat georganiseerd wordt in Shanghai, China.

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM


Notice: Undefined property: stdClass::$error_message in /home/olympicqualifier/public_html/wp-content/plugins/bold-page-builder/widgets/bb_instagram/init.php on line 115

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419