Softball QualifierItalië verslaat Frankrijk en behoudt ongeslagen status

25 juli 2019

Italië pakte de eerste winst van hun deelname aan de Softball Qualifier Europe/Africa tegen Frankrijk. Het scorebord gaf aan het einde van de wedstrijd een eindstand van 5-1 aan. Ze zijn bovenaan geëindigd in de Poule van de Openings Round. Italië scoorde vier keer in de vierde inning en in de zevende scoorde ze hun laatste punt. Ilaria Cacciamani pakte de winst, Charline Gartner het verlies.

Aan het begin van de wedstrijd hadden beide teams de mogelijkheid om te scoren, maar wisten dit niet waar te maken. In de eerste inning sloeg Italiaanse Amanda Fama een drie-honkslag., maar Laura Vigna en Emily Carosone werden uitgegooid op het eerste honk en de hit van Erika Piancastelli werd gevangen. Aan de andere kant, in de tweede helft van de tweede inning, wist Eloise Tribolet een honkslag te slaan, maar werd uitgegooid tijdens een poging tot stelen.

Italië nam de leiding in het begin van de eerste inning. Vigna en Carosone sloegen beide een honkslag en wisten in scoringspositie te komen. Andrea Howard kreeg vervolgens vier wijd. Giulia Longhi sloeg een honkslag waarop een punt binnenkwam op het aangooien van pitcher Sarah Benchali, de Franse invalster. Tijdens de actie werd Carosone uitgegooid bij de thuisplaat dankzij een geweldige aangooi van linksvelder Raina Hunter. Later sloeg Alessandra Rotondo een honkslag waarop twee punten over de thuisplaat kwamen en later wist zij zelf ook te scoren door een wilde worp, waardoor Italië op een 4-0 voorsprong kwam.

Italië voegde daar in de zevende inning nog een punt aan toe. Vigna sloeg een opofferingsslag waardoor Fabrizia Marrone over de thuisplaat kwam vanaf het derde honk.

Frankrijk scoorde hun enkele punt in de laatste aanval van de wedstrijd door een hit van Natalie Glover.

Dankzij deze overwinning eindigt Italië bovenaan in Poule B van de Opening Round. Morgen speelt het team om 16:00 uur tegen het team dat na vandaag op de nummer twee eindigt in Poule A. Frankrijk zal moeten afwachten wat de eindstand wordt in de wedstrijd Botswana tegen Tsjechië voordat ze weten of ze wel of niet gekwalificeerd zijn voor de Super Round.

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM


Notice: Undefined property: stdClass::$error_message in /home/olympicqualifier/public_html/wp-content/plugins/bold-page-builder/widgets/bb_instagram/init.php on line 115

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419