Softball QualifierGroot-Brittannië overklast Nederland, eindigt op nummer één in Poule A

25 juli 2019

Groot-Brittannië overklast Nederland met een 5-2 eindstand in de laatste wedstrijd van de openingsronde in Poule A. Georgina Warrick gooide de volledige wedstrijd met totaal 112 pitches, terwijl Rebecca Soumeru het verlies in handen nam. Op vrijdag neemt Groot-Brittannië het op tegen Tsjechië en Nederland speelt tegen Italië hun eerste wedstrijd van de Super Round.

Nederland had de kans om als eerste te scoren, maar dit mocht niet baten. Britt Vonk en Eva Voortman kregen vier wijd, maar Dinet Oosting ging uit door een vangbal. Maxime van Dalen kreeg alle honken vol dankzij een velderskeus. Vervolgens kwam Virginie Anneveld terecht in een dubbelspel wat een eind maakte aan de eerste inning.

Groot-Brittanië nam de leiding in de tweede inning. Alicia Wolny en Amy Moore kwamen op de honken door fouten. Vervolgens sloeg Lauren Evans een opofferingsslag waardoor Wolny over de thuisplaat kon lopen vanaf het derde honk. De Britten konden nog twee keer scoren op het gooien van Eva Voortman, de vervangende pitcher. Sydney Brown sloeg een honkslag en Nerissa Myers wist de bal vervolgens diep in het midveld te slaan. Toen sloeg Wolny een opofferingsslag voor de 2-0. In diezelfde actie bereikte Amy Moore het eerste honk en Myers wist te scoren.

In de tweede helft van diezelfde inning liet Nederland twee punten op de honken achter. Met één uit kreeg Britt Vonk vier wijd en Voortman sloeg een hit naar het linksveld. In diezelfde actie kon Vonk doorlopen naar het derde honk dankzij een verdedigende fout van Groot-Brittannië. Daarna ging Dinet Oosting uit met drie slag en ging Maxime van Dalen uit door een grondbal en maakte een eind aan de inning.

Het thuisspelende team wist een inning later het verschil te verkleinen. Met twee uit en een loopster op één, sloeg Soclaina van Gurp een hit. Daarna sloeg Chantal Versluis een drie-honkslag waardoor twee punten over de thuisplaat binnen kwamen voor de 3-2.

Groot-Brittannië vergrootte hun score met één punt in de vijfde inning, dankzij een opofferingsslag door Lauren Evans. Hierdoor kwam Peterson over de thuisplaat. In de zesde inning had Nederland een grote kans om punten te pakken, maar Warrick wist te voorkomen dat de honken vol kwamen. Wies Ligtvoet opende de inning met een honkslag. Met twee uit wist Versluis op de honken te komen door een verdedigende fout en Vonk kreeg opzettelijk vier wijd. Vervolgens ging Charles uit door een hoge bal in het linksveld.

Later scoorde de Britten de 5-2 in de zevende inning, dankzij een honkslag door Amy Moore waardoor een punt binnenkwam.

Meer dan 1000 mensen bezochten de laatste wedstrijd van de Opening Round. Op vrijdag en zaterdag spelen Italië, Tsjechië, Nederland en Groot-Brittannië verder voor het Olympische ticket.

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM


Notice: Undefined property: stdClass::$error_message in /home/olympicqualifier/public_html/wp-content/plugins/bold-page-builder/widgets/bb_instagram/init.php on line 115

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419