Softball QualifierGroot-Brittannië is één win verwijderd van de Olympische Spelen dankzij 4-2 overwinning op Tsjechië

26 juli 2019

Groot-Brittannië is tot nu toe ongeslagen op de Softball Qualifier Europe/Africa dankzij een 4-2 overwinning op Tsjechië. Hiermee staan de Britten bovenaan in de tussenstand van de Super Round, terwijl Tsjechië het zicht op de Olympische Spelen heeft verloren. Georgina Corrick gooide de gehele wedstrijd en pakte de winst en Veronica Peckova verloor.

Na hun ontmoeting drie weken geleden op het Europees Kampioenschap, waarbij de twee teams streden om brons, stonden ze ook al tegenover elkaar in een belangrijke wedstrijd. Voor Groot-Brittannië startte Georgina Corrick in de pitcherscirkel. Tsjechië koos ervoor om Veronica Peckova te laten starten in deze wedstrijd, die ze moesten zien te winnen om nog kans te maken op de Olympische Spelen.

In het begin van de wedstrijd kreeg Groot-Brittannië als eerst de kans om te scoren, maar hierin slaagde ze niet. Met twee uit en een loopster op het eerste honk ging Alica Wolny met drie slag uit. In de tweede inning wist Tsjechië twee loopster op de honken te krijgen dankzij honkslagen van Ludmila Kucerova en Lucie Petraskova. Later, met twee uit, steelde Kucerova het derde honk, maar Weissova ging uit door een vangbal.

Groot-Brittannië brak het gelijkspel open in de derde inning. Met één uit kreeg Sydney Brown geraakt werper en zij kon vervolgens doorlopen naar het tweede honk door een wilde worp. Aubrey Peterson sloeg een honkslag en in diezelfde actie scoorde Brown de 1-0 dankzij een verdedigende fout.

De Britten voegde hier in de volgende twee inningen nog twee punten aan toe. In de vierde inning kwamen Amy Moore en Chloe Wigington beide op de honken dankzij honkslagen. Later kwamen ze in scoringspositie door wilde worpen. Peckova wist twee nullen te maken, maar Snow (op de honken vervangen door Moore) kon scoren op een wilde worp. In de vijfde inning opende Peterson met een honkslag, Myers en Wolny kwamen met vier wijd op de honken. Lauren Evenas sloeg een honkslag waarop een punt binnenkwam op het werpen van Martina Blahova, die Peckova had vervangen.

Een inning later wist Tsjechië het verschil tussen de twee teams te verkleinen. Veronica Klimplova sloeg een drie-honkslag naar het rechtsveld en Tereza Jakesova kreeg vier wijd. Klimplova kon scoren door een doorgeschoten bal en bracht hiermee de stand op 3-1. Nadat Kubicova vier wijd kreeg, kwam Kucerova op de honken door een stootslag en daarmee kwamen de honkloopsters in scoringspositie. Door een opofferingsslag van Jakesova kwam Petraskova over de thuisplaat.

In de tweede helft van de zesde inning vergrootte Groot-Brittannië hun voorsprong. Hutchinson kreeg vier wijd en Burge kwam op de honken door een verdedigende fout. In die actie kon Hutchinson doorlopen naar het derde honk. Met twee uit kreeg Myers opzettelijk vier wijd en waren alle honken bezet. Later kreeg ook Wolny vier wijd waardoor de 4-2 werd gescoord.

Op zaterdag speelt Groot Brittannië tegen Italië, terwijl Nederland het opneemt tegen Nederland, op de laatste dag van de Softball Qualifier Europe/Africa.

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419