Softball QualifierAlle actie van de eerste dag van de Softball Qualifier Europe/Africa

23 juli 2019

Vandaag is de eerste competitiedag van de Softball Qualifier in Utrecht van start gegaan Groot-Brittannië, Italië, Tsjechië en gastland Nederland hebben hun eerste wedstrijden, die plaatsvonden op Sportpark de Paperclip, gewonnen.

Boxscores, statistieken, standen en team rosters zijn te vinden op de website van de WBSC.

Spanje 2-9 Groot-Brittannië

Nerissa Myers sloeg twee homeruns en leidde Groot-Brittannië naar een 9-2 overwinning op Spanje in zes inningen. Morgen staat Groot-Brittannië tegenover Zuid-Afrika om 13:00 uur, terwijl Spanje het opneemt tegen Nederland om 19:00 uur.

Boxscore

Botswana 0-7 Italië

Italië won de eerste wedstrijd van dit toernooi door te winnen van Botswana met 7-0 in vijf inningen. De Italiaanse pitchers Greta Cecchetti en Ilaria Cacciamani wisten samen een no-hitter te gooien met 13 keer drie slag en lieten één hit by pitch toe.

Morgen neemt Botswanan het op tegen Frankrijk om 10:00 uur en Italië staat tegenover Tsjechië om 16:00 uur.

Boxscore

Frankrijk 1-6 Tsjechië

Tsjechië begon hun toernooi met een 6-1 overwinning tegen Frankrijk. Startende werpster Veronika Peckova gooide een geweldige wedstrijd en liet slechts één honkslag toe.

Morgen speelt Frankrijk tegen Botswana om 10:00 uur en Tsjechië tegen Italië om 16:00 uur.

Boxscore

Zuid-Afrika 1-11 Nederland

Nederland versloeg Zuid-Afrika met 11-1 in vier inningen in de laatste wedstrijd van dag 1 van de Softball Qualifier. De Nederlandse aanval sloeg 12 hits waarvan 5 doubles. Pitcher Ilona Andringa ging er vandoor met de winst.

Morgen neemt Zuid-Afrika het op tegen Groot-Brittannië om 13:00 uur, terwijl Nederland het opneemt tegen Spanje om 19:00 uur.

Boxscore

OVER HET TOERNOOI

Van 23-27 juli 2019 reizen de zes beste Europese en de twee beste Afrikaanse softballanden af naar Utrecht. Allemaal voor dat ene ticket. Het ticket naar Tokyo. Want slechts één van de acht deelnemende teams zal er met deze prijs vandoor gaan.

INSTAGRAM

Softball Qualifier Event Europe/Africa

Sportpark de Paperclip
Parkzichtlaan 201
3451 GX Vleuten

E-mail: info@softball-qualifier.nl
KvK: 52758419